ZWANGERSCHAPSCOACHING

Gefeliciteerd je bent zwanger. Hopelijk zonder al teveel kwaaltjes. Er gebeurt iets bijzonders in je lijf maar ook om je heen. Van iedereen krijg je nu waarschijnlijk felicitaties en krijg je heerlijke positieve aandacht.

 

Maar dan naarmate je zwangerschap vordert komen ook de verhalen. Bevallingsverhalen waar je niet direct op zit te wachten. Alsof wanneer je buik dikker wordt dit een teken is om je alles te kunnen vertellen over bevallen. Persoonlijk vond ik dit wel heel bijzonder. Nooit hoor je iemand praten over de bevalling tot het moment dat je in verwachting bent. Dan wil opeens iedereen het met je delen. Het nadeel alleen is dat de negatieve verhalen het meest uitbundig verteld worden, zodat je gaat geloven dat het zo ook hoort te zijn. Iets wat een en al ellende is en waar je geen regie over hebt. Je moet het maar over je heen laten komen, je kunt het toch niet sturen.

 

Maar dit hoeft niet zo te zijn, het is heel naar voor degene die het zo ervaren heeft maar dit is niet de standaard.

 

Vanuit mijn opleiding HypnoBirthing en mijn achtergrond als fysiotherapeut ben ik erachter dat de wijze waarop we naar iets kijken, en hoe sterk fysiek en mentaal we op dat moment zijn, bepalend zijn over hoe we iets ervaren.

CURSUS ZWANGERSCHAPSCOACHING

 

In de cursus gaan we dan ook aan de slag met hoe je fysiek en mentaal zo sterk mogelijk het geboorteproces in kan gaan door middel van:

 

+ Feitelijke kennis over het lichaam (wat veranderd er tijdens de zwangerschap en
tijdens de geboorte)
+ Angst weg nemen voor de geboorte.
+ Regie leren bewaken tijdens het geboorte proces
+ Inzicht in rol van de partner

 

Angst weg nemen voor de geboorte van je baby is erg belangrijk. Dit is iets waar je met nieuwsgierigheid naar uit mag kijken, hoe je kindje eruit ziet, ruikt en voelt. En niet iets waar je nachten van wakker moet liggen bang voor wat komen gaat.
Maar ook hoe kunnen mijn partner en ik de regie houden zodat jullie samen keuzes maken. En later met een goed gevoel op de geboorte kunnen terug kijken. Vroeger was de partner iemand die op de gang mocht wachten tot de baby geboren was. In de cursus zal ik jullie laten zien dat de partner juist een heel belangrijke rol kan vervullen.

PRAKTISCHE INFORMATIE

 

De cursus bestaat uit 5 lessen van 2,5 uur.
Deze kunnen in de avonden of dindag en donderdag overdag gevolgd worden.
De cursus kan in een groep of individueel gevolgd worden.

 

De kosten:
345 euro voor een groepstraining
650 euro voor een individuele training

 

De kosten voor een individueel consult zijn 75 euro

 

Afhankelijk van je zorgverzekeraar kan hier een gedeelte van vergoed worden.

Wil je een afspraak maken of wens je meer informatie?

 

Neem gerust vrijblijvend contact met mij op via 0624811371 of mail naar info@bliss-zwangerschapscoaching.nl of vul het contact formulier in.

ERVARINGEN